Η Αγέλη μας

Ποιοι είμαστε
Η Αγέλη Λυκοπούλων αποτελείται από παιδιά που έχουν συμπληρώσει το 7 έτος της ηλικίας τους και πηγαίνουν στη Β’ τάξη του Δημοτικού, μέχρι το αργότερο παιδιά 11 ετών που πηγαίνουν στην Ε’ Δημοτικού. 
Τα μέλη της Αγέλης ονομάζονται Λυκόπουλα. Για να ονομαστεί ένα παιδί Λυκόπουλο και να είναι ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Λυκοπούλου.

Το τμήμα της Αγέλης αποτελείται από 10 ως 30 Λυκόπουλα και κατευθύνεται από τον Αρχηγό Αγέλης και τους Υπαρχηγούς Αγέλης.

Η 1η Αγέλη Νέας Σμύρνης αριθμεί 15 Λυκόπουλα και 3 Ενήλικα Στελέχη που με τις εκπαιδεύσεις και την αγάπη τους, φροντίζουν για την ασφάλεια, το παιχνίδι και ολόκληρη την Λυκοπουλική εμπειρία που λαμβάνουν τα Λυκόπουλα κάθε χρονιά!

Οι Συγκεντρώσεις του τμήματος πραγματοποιούνται στη Λέσχη μας κάθε Σάββατο μεσημέρι και ώρες 13:15-15:00 απο τον Σεπτέμβρη μέχρι το Μάη ενώ κάθε καλοκαίρι - συνήθως το τελευταίο 15μερο του Ιούλη - πραγματοποιείται η θερινή μας κατασκήνωση!!!

Ο χώρος μας
Η Εστία της Αγέλης μας βρίσκεται στην Πλατεία Βασιλίσσης Σοφίας & Φιλαδελφείας ( έναντι ταχυδρομείου) το κτήριο της Τοπικής Εφορείας Νέας Σμύρνης.

Με τι ασχολούμαστε
Οι δράσεις της Αγέλης Λυκοπούλων έχουν ένταση, έκταση και περιεχόμενο ανάλογο με τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών της παιδικής ηλικίας επτά έως έντεκα ετών. Περιλαμβάνουν θέματα από τους Πέντε Τομείς Ενδιαφέροντος, που αποτελούν τον κατευθυντήριο άξονα προγραμματισμού των δράσεων της Αγέλης. Συνοπτικά, οι Πέντε Τομείς Ενδιαφέροντος και το περιεχόμενό τους, είναι οι παρακάτω:

1. Πνευματική Καλλιέργεια: Θρησκεία – ψυχική καλλιέργεια – πνευματική ανάπτυξη και δημιουργική απασχόληση
2. Υπαίθρια Ζωή: Φύση – περιβάλλον – εξερεύνηση – ζωή υπαίθρου
3. Σωματική Αγωγή: Υγεία – υγιεινή – αθλητισμός – αθλητικό πνεύμα – ολυμπιακή ιδέα
4. Τεχνικές Δεξιότητες: Χειροτεχνία – κατασκευές – επισκευές – ψυχαγωγία – μίμηση
5. Κοινωνική Συνεργασία: Οικογένεια – γειτονιά – πόλη – πατρίδα – κόσμος – συνεργασία – προσφορά – προσκοπική οικογένεια.
Οι δράσεις της Αγέλης Λυκοπούλων πραγματοποιούνται ομαδικά ως Δράσεις Αγέλης και ατομικά ως Ερασιτεχνικές Ασχολίες.

Που εφαρμόζεται το πρόγραμμά μας
Η Αγέλη εκμεταλλεύεται όλους τους χώρους και όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να πραγματοποιήσει τις δράσεις της.
Το είδος των δράσεων που μπορούν να περιλαμβάνονται σε ένα Μηναίο Θέμα είναι :
1. Τυπική συγκέντρωση(στην Εστία μας).
2. Δράση Ερασιτεχνικής ασχολίας ή Δράση Τομέα (αφιερωμένη σε έναν τομέα π.χ. Δράση Κοινωνικής συνεργασίας, Πνευματικής Καλλιέργειας κλπ) ή ειδική συγκέντρωση αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα (Γιορτή της μητέρας, κάποια Εθνική επέτειος, Βραδινό αφιερωμένο στον Ελληνικό Κινηματογράφο κλπ).
3. Δράση Περιβάλλοντος πόλης (Επισκέψεις σε μουσεία, αξιοθέατα, παιχνίδι γνωριμίας με την πόλη το χωριό κλπ).
4. Δράση ζωής υπαίθρου (Εκδρομή ημερήσια, διήμερη, τριήμερη, τετραήμερη ) ή περίπατος.
5. Κατασκήνωση(10ήμερη)

Οι βαθμοφόροι της 1ης Αγέλης Νέας Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου