Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Μαμά και Μπαμπά,

Ξέρω πως ήδη σας είπα πολλά από τα πράγματα που κατάφερα στην εκδρομή με την αγέλη, όμως καλύτερα να σας τα ξαναπώ...

Το ταξίδι ξεκίνησε με ένα σκοπό, να πάρουμε πίσω την αστραπή του Δία και να βρούμε τον πονηρό κλέφτη. Για οδηγό μας είχαμε τον Πέρσι, ένα δωδεκάχρονο αγόρι με δυσλεξία και σύνδρομο διάσπασης της προσοχής, ο οποίος μας εξήγησε τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες και πως είναι όμορφο να είσαι ξεχωριστός.Ο Πέρσι είναι ημίθεος, γιος ενός θεού και μιας θνητής...

Μαζί του εκπαιδευτήκαμε με την πιο ''θεϊκή'' εκπαίδευση, παίζοντας παιχνίδια που του δίδαξε ο Κένταυρος δάσκαλος του, ο Χείρων... (ο ίδιος ο δάσκαλός του Ηρακλή!!!)

Επισκεφτήκαμε το μαντείο των Δελφών, για να ζητήσουμε την βοήθεια της Πυθίας, εκεί μας δόθηκε το επόμενο στοιχείο για την ανακάλυψη της αστραπής και η Πυθία μας έφερε κοντά με τη φύση μαθαίνοντας μας για τα βότανα και τα μυρωδικά .. τα αγγίξαμε, τα μυρίσαμε και πολλοί από μας τα γευτήκαμε κιόλας...!!! :) 

Το μεσημέρι φάγαμε το φαγητό από το σπίτι μας και κανείς δεν δίστασε να προσφέρει στους φίλους του, από το δικό του πιάτο. Έτσι φάγαμε διαφορετικές γεύσεις και λιχουδιές! 

Πολύ όμορφα ήταν το μεσημέρι μετά το φαγητό...... Κάποιοι γύριζαν στη φύση με την Εύα και μαζεύαμε λουλούδια και φυτά για να εμπλουτίσουμε το φυτολόγιο της εξάδας μας, άλλοι καθίσαμε στην τραπεζαρία και μαζί με την Νάσια φτιάξαμε χριστουγεννιάτικες ''χρυσόμπαλες΄΄.

Αργότερα μας επισκέφτηκε η Ιασώ , είναι η κόρη του Ασκλήπειου και θεά της υγείας και της θεραπείας. Είναι πολύ καλή και θέλει να μας δώσει τη βοήθεια της. Μας έδωσε να καταλάβουμε πως ο κλέφτης που ψάχνουμε είναι ο Αδης και μας έμαθε για της ομάδες αίματος, την υγιεινή ζωή, την αισιόδοξη σκέψη και άλλα πολλά που μας κάνουν ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ! 

Παίξαμε ένα τέλειο παιχνίδι στο σκοτάδι που μας ξύπνησε και μας γέμισε ζωντάνια! Λεγόταν Capture the flag που σημαίνει πιάσε την σημαία. Χωριστήκαμε σε Κουκουβάγιες και Ελάφια  κρύψαμε τις σημαίες μας και ξεχυθήκαμε σε ένα τρελό κυνηγητό μέχρι να βρούμε τη σημαία της αντίπαλης ομάδας!!! 

Αφού λοιπόν τα δώσαμε όλα φάγαμε φακές για να πάρουμε πολύ δύναμη... πλύναμε .. και περιμέναμε το πιο κρίσιμο σημείο της ημέρας.............. 

τη νύχτα!!! 

Είχε έρθει η ώρα να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας προς τον Σκοτεινό κάτω κόσμο και να πάρουμε πίσω τον κεραυνό του Δία από τον Άδη. Στο δρόμο συναντήσαμε την μυθική μέδουσα με τα κόκκινα μάτια, το νησί των λωτοφάγων, οπού εκεί βρήκαμε το δαχτυλίδι που θα μας άνοιγε τις πύλες για τον κάτω κόσμο. Τέλος περάσαμε από τον βαρκάρη και τους γρίφους του και φτάσαμε σε ένα λαβύρινθο στον οποίο γρήγορα έπρεπε να βρούμε τα συστατικά για ένα υπνωτικό φίλτρο που έριξε σε βαθύ ύπνο τον κέρβερο. 

ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ τον παραδώσαμε στον Πέρσι και ήρεμοι πια πλύναμε δοντάκια και πέσαμε για ύπνο....


αυτό ήταν μια γεύση, σύντομα έρχονται και φωτογραφίες!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου